Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL INTERNAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Schimbările climatice sunt vinovate pentru incendiile din Rusia
Schimbările climatice sunt vinovate pentru incendiile din Rusia
10.08.2010  
Accesări: 135   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

imprimare
http://www.realitatea.net/schimbarile-climatice-sunt-vinovate-pentru-incendiile-din-rusia_728423.html

Căldura extremă şi incendiile de vegetaţie au acoperit Moscova cu o pătură de smog.

Schimbările climatice sunt vinovate, în mare parte, pentru vremea anormal de caldă şi de uscată din Moscova, sufocată de fumul de la incendii, spun oamenii de ştiinţă.
Institutul meteo britanic, Met Office, a spus că vor mai fi temperaturi extreme în viitor.
Experţii grupului de protecţia mediului WWF Rusia au legat schimbările climatice de incendiile devastatoare din apropierea capitalei ruse.
Meteorologii spun că vremea severă va mai continua pentru alte câteva zile.
Departamentul de Sănătate din Moscova a declarat că numărul oamenilor care mor în oraş este dublu decât de obicei.
Jeff Knight, om de ştiinţă la Met Office, a atribuit situaţia din Moscova mai multor factori, precum concentraţiilor de gaze cu efect de seră, care sunt în creştere.
El Nino, fenomenul climatic care are loc în oceanul Pacific şi afectează vremea din întreaga lume şi modelele climatice din Rusia au contribuit şi ele la vara toridă.
"Anomaliile de circulaţie a aerului tind să creeze şi anomalii calde sau reci - de exemplu, în Moscova sunt temperaturi mult mai mari ca de obicei. În Siberia însă, a fost mai frig decât în mod normal", a spus dr. Knight.
Deşi vara aceasta este extrem de dificilă pentru oamenii şi animalele din Moscova, este posibil ca temperaturile să crească în următorii ani, a avertizat cercetătorul.
"Trebuie să fim pregătiţi să combatem astfel de incendii, întrucât este o mare posibilitate ca vara aceasta să se repete. Tendinţa nu se va opri în următorii circa 40 de ani, până când vom reduce emisiile de gaze cu efect de seră", a explicat Knight.
Rusia a fost martora unor temperaturi record în ultimele săptămâni, iar fumul de la incendii sufocă Moscova şi regiunea din jurul ei.
Nu doar oamenii suferă, ci şi viaţa sălbatică din Rusia. Greenpeace Rusia a criticat autorităţile ruse pentru că nu ştiu să gestioneze corespunzător catastrofa şi pentru că nu controlează focurile.
Mare parte din pădurile şi animalele din jurul Moscovei au dispărut în urma incendiilor.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase:
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 859145
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova