Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL INTERNAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / 2009, primul an al scaderilor de emisii la nivel mondial
2009, primul an al scaderilor de emisii la nivel mondial
13.08.2010  
Accesări: 102   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/2009-primul-al-scaderilor-de-emisii-la-nivel-mondial

Criza mondiala si investitiile masive in energii regenerabile au scazut emisiile de gaze cu efect de sera la nivel mondial cu 1,3%, ajungand la un total de 31,3 miliarde de tone in 2009. Este vorba de primul an cand se inregistreaza un astfel de declin al emisiilor globale, se arata intr-o analiza a institutului german pentru energii regenerabile IWR, citata de Reuters.

Investitiile globale in instalatiile de electricitate si caldura pe baza de energii regenerabile au crescut anul trecut la 125 de miliarde de euro, de la 120 de miliarde in 2008, mai arata IWR, institut care furnizeaza informatii guvernului german.
Potrivit directorului IWR, Norbert Allnoch, data fiind amploarea crizei, emisiile mondiale ar fi putut scadea si mai mult, daca reducerile inregistrate in Europa, Rusia, Japonia si SUA nu ar fi fost „compensate” de cresterile de emisii din Asia si Orientul Mijlociu.
China, furnalul planetei
„Cresterea emisiilor de CO2 din China, cauzata de cresterea economica accelerata din 2009, a ajuns la un nivel care egaleaza cresterile de emisii din SUA si Rusia impreuna”, a subliniat acesta.
In 2009, China s-a situat pe primul loc in topul marilor poluatori, cu 7,43 miliarde de tone de emisii, dupa ce in 2008 inregistrase 6,81 miliarde de tone de emisii. Aceasta e urmata de SUA, cu 5,95 de miliarde de tone, Rusia, India si Japonia.
Investitiile globale in tehnologiile solare si eoliene au fost impulsionate de scaderea costurilor de fabricatie, pe fondul crizei, mai arata studiul IWR.
Pe de alta parte, institutul german arata ca, pentru reducerea utilizarii de combustibili fosili si stabilizarea emisiilor, statele lumii ar trebui sa investeasca in energii regenerabile o suma totala de 500 de miliarde de euro pe an, de patru ori mai mult decat in prezent.
Emisiile globale de gaze cu efect de sera sunt astazi cu 37% mai mari decat in 1990, anul de referinta al Protocolului de la Kyoto, prin care s-a stabilit o tinta de reducere cu 5,2 la suta la nivel global.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase:
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 859171
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova